< Terug naar overzicht

Recepten - Zalm

Zalmteriyaki

(dit recept ontvingen wij van een van onze klanten van de Wieringer Viskoerier, hartelijk dank hiervoor)

 

Ingredienten voor 2 personen:


- 125 gram eiermie

- roerbakolie

- 2 stukken zalmfilet van 125 gram per stuk

- 1/4 flesje honing-teriyaki saus

- 3 worteltjes in dunne plakjes

- 3 bosuitjes in stukken van 3 cm

- 1 schaaltje peultjes, afgehaald en gehalveerd

- gebakken uitjes

 

Bereidingswijze:

1. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking
2. Verhit een scheutje roerbakolie in een koekenpan en bak de zalmfilets op hoog vuur
3. Bak 1 minuut op de huid, keer dan en bak 1 minuut op de andere kant terwijl je de huid verwijdert
4. Schenk de honing-teriyaki saus erover en stoof de zalmfilets in nog 6 minuten gaar
5. Laat het vocht verdampen totdat de filets omhuld zijn met een stroperig laagje
6. Verhit wat roerbakolie in een wok en roerbak de wortel met bosui en peultjes 3-4 minuten
7. Schep dan de eiermie erdoor en warm alles omscheppend goed door
8. Strooi er naar smaak gebakken uitjes over en serveer met de zalm en wat ingedikte saus

 

Namens de Wieringer Viskoerier wensen wij u smakelijk eten!