< Terug naar overzicht

Recepten - Kabeljauw

Kabeljauwfilet uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel de mosterd zo gelijkmatig mogelijk over de vis. Strooi er zout en dun peper over.
  3. Bedek het geheel met een laagje paneermeel, niet te dun - de vis mag niet meer te zien zijn.
  4. Smelt wat boter in een steelpannetje op zacht vuur.
  5. Iets af laten koelen en heel voorzichtig met een dun straaltje heen en weer over het paneermeel gieten.
  6. Zet de schaal in de oven voor 20 minuten.
  7. Zet de grill aan om een lichtbruin en knapperig korstje op de vis te maken. Zet de gril wel op tijd weer uit!
  8. Geef plakjes citroen of citroensap bij de vis.

 

Of als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met gezouten roomboter.
  3. Bestrooi de kabeljauwfilet met wat zout en peper en leg ze in de schaal, samen met wat gesneden uien en nog wat plakjes roomboter.
  4. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 20 minuten en serveer daarna eventueel met wat mosterdsaus.

 

Namens de Wieringer Viskoerier wensen wij u smakelijk eten!